HENINEN.NETRAATTEEN PORTTIEnglishРусскийUuttaHankeMuistopantheonTutkimusretkiMediaJoukkoviestiLinkkejäVieraskirjaSotatapahtumatKuviaDokumentitSota ja kohtalotMuisto ja lakiMuseoiden yhteistoimintaMatkailu
Uutta

22. tammikuuta 2004 projekti sai postia Ukrainasta, Zhitomirin alueen Novograd-Volynskin sotakomissariaatista ja Nina Viktorovna Nikitchininalta. Molemmat pyysivät auttamaan löytämään tietoa Nina Viktorovnan isän Viktor Timofejevich Nikitchinin (s. 1903) kohtalosta. Viktor Timofejevich on kadonnut todennäköisesti talvisodan aikana. Silminnäkijöitten mukaan hän kuoli taistelukentällä sotilaan tehtäväänsä suorittaessaan.

Puoleeni kääntyi talvisodassa kaatuneen puna-armeijalaisen Viktor Timofejevich Nikitchinin tytär Nina Viktorovna Nikitchina. Hän pyysi auttamaan löytämään hänen isänsä hautauspaikan. Toivon, että pystytte auttamaan häntä. Ohessa on Nikitchinan kirje.

Kunnioittaen Zhitomirin alueen Novograd-Volynskin kaupunginsotakomissariaatin vt. komissaari
Everstiluutnantti A.A.Golovanchuk

Isäni Viktor Timofejevich Nikitchin oli syntynyt 1903 ja asunut Zhitomirin alueen Baranovkassa, Ukrainassa. Vuonna 1938 hänet kutsuttiin palvelukseen, ja myöhemmin hän osallistui talvisotaan. Isäni palvelukseen kutsuneesta sotakomissariaatista saadun tiedon mukaan hän katosi tietymättömiin. Taistelutovereitten kertoman mukaan hän kaatui taistelukentällä sotilaan tehtäväänsä suorittaessaan. Lähemmät tiedot hänen kohtalostaan minulta puuttuvat. Toivon, että autatte minua löytämään isäni hautauspaikan ja hänen muistonsa säilyy.

Terveisin
Nina Viktorovna Nikitchina


Interreg IIIA Karjala

Suomussalmen kunta


Karjalan Tasavalta
© Raatteen Portti, 2002–2004
© Karelian Institute for the Development of Education, 2002–2004
© Heninen.net, 2002–2019