HENINEN.NETRAATTEEN PORTTIEnglishРусскийUuttaHankeMuistopantheonTutkimusretkiMediaJoukkoviestiLinkkejäVieraskirjaSotatapahtumatKuviaDokumentitSota ja kohtalotMuisto ja lakiMuseoiden yhteistoimintaMatkailu
Uutta

18. syyskuuta 2003 Talvisodan monumentti -projektin edustajat Karjalasta osallistuivat kansainväliseen Karhumäen toisen maailmansodan ajan puolustuslaiteet -seminaariin, jossa käsiteltiin sotahistoriallisten kohteitten käyttöä ja suojelua.

Seminaarin järjestivät Karjalan tasavallan kulttuuriministeriön historiallisten muistomerkkien suojelusta ja käytöstä vastaava yksikkö, Karhumäen piirin paikallinen itsehallinto sekä Karhumäen kaupunginmuseo.

Seminaarissa käsiteltiin Karhumäen puolustuslaitteiden suojelua, käyttöä ja museointia. Suomea seminaarissa edusti ryhmä tunnettuja sotahistorian, linnoituslaitteiden rakentamisen ja sotahistoriallisten kohteitten museoinnin ammattilaisia.

Seminaari "Toisen maailmansodan aikaisia puolustuslaitteita Karhumäellä"
18. syyskuuta 2003. Seminaari "Toisen maailmansodan aikaisia puolustuslaitteita Karhumäellä"

Seminaarissa puhui myös sotahistorian laitoksen dosentti Eero Elfvengren Helsingistä. Elfvengren toimii Talvisodan monumentti -projektin asiantuntijana sotahistoriassa.


Interreg IIIA Karjala

Suomussalmen kunta


Karjalan Tasavalta
© Raatteen Portti, 2002–2004
© Karelian Institute for the Development of Education, 2002–2004
© Heninen.net, 2002–2020