Ylimmän sotaneuvoston päämajan direktiivi 8., 9. ja 14. Armeijan komentajille ja sisäasiain kansankomissaarille taistelutoimista vakoilua vastaan

N 01447, Tammikuun 30. päivänä 1940 klo 01:30

Valkosuomalaisten perehtyneisyys sotajoukkojemme asemapaikoista, siirroista, ja joukkojemme tilasta lisäntyy. Koko joukko tekijöitä vahvistaa sen, että vihollisen laaja vakoilijaverkko toimii rankaisematta sotajoukkojemme asemapaikoilla ja selustassa.

Niin miehittämällämme alueella, kuin SNTL:n alueella armeijan selustassa on rekisteröity vakoilijoiden radioasemien toimintaa. Ne sijaitsevat joskus meidän suurten esikuntien välittömässä läheisyydessä ja tiedottavat viholliselle joukkojemme siirroista, lentokoneidemme lähdöstä, ym.

Vakoilutoiminnan estämiseksi ylimmän sotaneuvoston päämaja käskee:

  1. Koko siviiliväestö on siirrettävä miehittämältämme alueelta ja SNTL:n alueelta 20-40 km:n leveältä valtionrajavyöhykkeeltä.
  2. On voimistettava paikallisen väestön valvontaa armeijamme selustan alueilla ja syvällä selustassa aina Kirovin rautatielle asti. Kirovin rautatietä matkustaville on otettava käyttöön henkilökohtaiset kulkuluvat. NKVD:n elinten avulla on saatava selville epäilyttävät henkilöt paikallisen väestön joukosta ja poistettava heidät viipymättä taistelutoimien alueelta.
  3. On lakkautettava armeijoidemme asemapaikoilla sijaitsevat kansankomissariaattien radioasemat, jotka eivät ole armeijoidemme käytössä, paitsi yleisradioasemat, jotka on otettava erikoisvalvontaan.
  4. NKVD:n elinten avulla taistelutoimien ajaksi on takavarikoitava kaikki henkilökohtaiset radiovastaanottimet siviiliväestöltä armeijoidemme asemapaikoilla.

On selostettava toimenpiteistä ja niiden täyttämisestä.

Ylimmän sotaneuvoston päämaja

Venäjän valtion sota-arkisto. Varasto 33987. Luettelo 3. Mappi 1376. Sivut 96, 97.
Alkuperäinen kappale.
Julkaistaan "Vuosien 1939-1940 talvisodan salaisuudet ja opetukset.
Julkistettujen arkistojen asiakirjojen pohjalta" -kirjan mukaan.
Pietari: Polygon. 2000. ss.315-316.