HENINEN.NETRAATTEEN PORTTIEnglishРусскийUuttaHankeMuistopantheonTutkimusretkiMediaJoukkoviestiLinkkejäVieraskirjaSotatapahtumatKuviaDokumentitSota ja kohtalotMuisto ja lakiMuseoiden yhteistoimintaMatkailu
Uutta

22. tammikuuta 2004 projekti sai postia Raisa Afanasjevna Ukrainetsilta Zhitomirista. Raisa Afanasjevna tiedusteli talvisodassa kaatuneen veljensä Afanasi Afanasjevich Ukrainetsin (s.1915) kohtaloa.

Olen Afanasi Afanasjevich Ukrainetsin sisar. Afanasi oli syntynyt 15. kesäkuuta 1915 Zhitomirin alueen Tulinin kylässä. Valmistuttuaan vuoriteknisesta opistossa hän opiskeli vielä Kiovan jakaväkiopistossa. Afanasi suoritti palvelustaan Zhitomirin alueen Luginskin piirin Luginkin kylässä. Sieltä hänet lähetettiin talvisotaan. Hän kaatui 25. helmikuuta 1949 Viipurin lähistöllä.

Olen Teille kiitollinen siitä, että kunnioitatte veljeni ja kaikkien kaatuneitten muistoa. Olen jo 76-vuotias, Mihail-veljeni 80-vuotias, mutta veljemme Afanasi säilyy ikinuorena sydämissämme.

Luin lehdestä Teidän hyvästä työstänne ja päätin kirjoittaa. Toivon, että Teillä olisi onni ja hyvä terveys matkassanne uutena vuotena 2004. Herra varjelkoon meitä näkemästä sitä, mitä näkivät isämme, äitimme, veljemme ja sisaremme. Vallitkoon rauha koko maailmassa!

Kunnioittaen
Raisa Afanasjevna Ukrainets lapsineen, lapsenlapsineen ja lapsenlapsenlapsineen

Kiitokset kaatuneiden muiston säilyttämisestä!


Interreg IIIA Karjala

Suomussalmen kunta


Karjalan Tasavalta
© Raatteen Portti, 2002–2004
© Karelian Institute for the Development of Education, 2002–2004
© Heninen.net, 2002–2019