HENINEN.NETRAATTEEN PORTTIEnglishРусскийUuttaHankeMuistopantheonTutkimusretkiMediaJoukkoviestiLinkkejäVieraskirjaSotatapahtumatKuviaDokumentitSota ja kohtalotMuisto ja lakiMuseoiden yhteistoimintaMatkailu
Uutta

16. lokakuuta 2003 saatiin postia Pjotr Nikolaevich Muzykalta Zhitomirin alueelta, Berdichevin kaupungista. Kirjeessään hän kertoi isästään Nikolai Klimentjevich Muzykasta, joka oli syntynyt vuonna 1904, palveli 44. divisioonassa ja sotakomissariaatin tietojen mukaan kuoli puna-armejan hyökätessä 9. maaliskuuta 1940 Pitkärannan suunnalla.

Hei!

Vähän aikaa sitten luin lehdestä jutun Kaatuneitten muistolle, josta sain tietää Talvisodan monumentti -projektista ja siitä, että laaditaan uusia kaatuneitten luetteloja. Siksi haluan kertoa Teille isästäni Nikolai Klimentevich Muzykasta, joka oli syntynyt vuonna 1904 Zhitomirin alueen Chudnovskin (aik. Ivanopolskin) piirin Zherebkin kylässä. Vuonna 1939 hän joutui talvisotaan. 1940 saatiin kuolinilmoitus, jossa luki, että isä kaatui 9. maaliskuuta neuvostojoukkojen hyökätessä Pitkärannan suunnalla. Ja 13. maaliskuuta 1940 solmittiin välirauha. Isän taistelutoverit ovat kertoneet, että isä kaatui räjähtävän luodin lävistämänä eikä häntä ehditty haudata. Tiedän myös, että isä oli zhitomiriläisen 44. divisioonan sotilaita. Valitettavasti ilmoitus isän kuolemasta ei ole tallella, koska saksalaisten vetäytyessä 1943 talomme paloi. Olin silloin kolmivuotias poika ja kuulin kaiken äidiltäni, joka on jo kuollut.

Olen kiitollinen Teille työstänne. Jos Teillä on joitakin isääni koskevia tietoja, pyydän ilmoittamaan minulle. Meitä jäi kolme lasta. Suremme isäämme, emmekä tiedä, mihin hänet on haudattu. Jään odottamaan vastaustanne.

Kiitoksia Teille!


Interreg IIIA Karjala

Suomussalmen kunta


Karjalan Tasavalta
© Raatteen Portti, 2002–2004
© Karelian Institute for the Development of Education, 2002–2004
© Heninen.net, 2002–2019