HENINEN.NETRAATTEEN PORTTIEnglishРусскийUuttaHankeMuistopantheonTutkimusretkiMediaJoukkoviestiLinkkejäVieraskirjaSotatapahtumatKuviaDokumentitSota ja kohtalotMuisto ja lakiMuseoiden yhteistoimintaMatkailu
Raatteen Porttiin uusi yrittäjä: "Se on kuusinumeroinen luku, jonka tähän sijoitan"

Kauhavalainen yrittäjä yhdistää jatkossa karhubisneksen Raatteen Porttiin.

Suomussalmen kunta on löytänyt Raatteen Portin kiinteistöön uuden yrittäjän. Sopimus kauhavalaisen Reima Haapojan kanssa allekirjoitettiin maanantaina.

– Olen rakennuspuolen ammattilainen, toiminut sillä puolella 30 vuotta yrittäjänä. Nyt vaihdan talvisotamuseoon.

Haapoja on asunut viisi vuotta osan vuodesta Suomussalmella. Yrittäjän tarkoitus on siirtää kirjat pysyvästi Suomussalmelle.

– Raatteen Portti on mielenkiintoinen yritys, koska Raatteentie on legenda. Aion kehittää toimintaa ja ostaa Raatteen Portin majatalon. Se on kuusinmeroinen luku, jonka tähän sijoitan, sanoo Haapoja.

Raatteen Portin uusi yrittäjä aloittaa ensi vuoden alussa. Tilat kaipaavat muun muassa kunnostusta ja uudistamista. Myös ohjelmallinen osuus yrityksessä lisääntyy.

– Tarkoitan Raatteen petobongausyritystä, joka on toiminut jo lähes 20 vuotta, meillä on tarkoitus kohdistaa karhujen katseluun painottuvaa yhteistyötä erityisesti hollantilaisille, sanoo Reima Haapoja.

Raatteen Portin kuukausivuokra on 1000 euroa.

Sanna Kähkönen
Yle.fi, 19. lokakuuta 2018

© Raatteen Portti, 2002–2004
© Karelian Institute for the Development of Education, 2002–2004
© Heninen.net, 2002–2021