HENINEN.NETRAATTEEN PORTTIEnglishРусскийUuttaHankeMuistopantheonTutkimusretkiMediaJoukkoviestiLinkkejäVieraskirjaSotatapahtumatKuviaDokumentitSota ja kohtalotMuisto ja lakiMuseoiden yhteistoimintaMatkailu
Sauli Niinistö jakoi havahduttavan kuvan

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön Kainuun-matka on ollut runsaasti esillä sosiaalisen median kanavissa. Tasavallan presidentin kanslia on jakanut matkakuvia Twitterissä ja niitä on julkaistu myös Niinistön omalla Facebook-tilillä.

Yhdessä kuvista tasavallan presidentti vierailee Raatteen Portin talvisotamuseossa Suomussalmella.

- Suomussalmen vaikuttavassa Talvisodan monumentti -teoksessa on kivi jokaista Suomussalmen taisteluissa kaatunutta kohti, Niinistön Facebook-tilillä sanotaan kuvan yhteydessä.

Talvisotamuseo Raatteen portin mukaan teokseen on aseteltu kivi Suomussalmen taisteluissa 1939–40 kaatuneille sotilaille, joita oli noin 20 000. Isoja kivenlohkareita on paikalla 17 000.

- Tavoitteena on visuaalisin keinoin saada ihmiset ymmärtämään sodan ympärilleen kylvämästä tuhosta ja hädästä. Muistomerkki on kunnianosoitus kaikille talvisodan veteraaneille, museo kertoo nettisivuillaan.

Monumentin keskellä on muistomerkki, jossa on 105 vaskikelloa, yksi jokaista talvisodan päivää kohti.

Uusi Suomi, 29. lokakuuta 2015

© Raatteen Portti, 2002–2004
© Karelian Institute for the Development of Education, 2002–2004
© Heninen.net, 2002–2021