HENINEN.NETRAATTEEN PORTTIEnglishРусскийUuttaHankeMuistopantheonTutkimusretkiMediaJoukkoviestiLinkkejäVieraskirjaSotatapahtumatKuviaDokumentitSota ja kohtalotMuisto ja lakiMuseoiden yhteistoimintaMatkailu
Uudistunut Raatteen Portti auki perjantaina

Laajentunut ja Talvisota-näyttelynsä uudistanut Raatteen Portti avaa ovensa ensi perjantaina, 25. huhtikuuta Suomussalmella.

Näyttelytilaa on parisataa neliötä aiempaa enemmän. Uudistetussa näyttelyssä kerrotaan muun muassa sotatalven sään vaikutus sodan kulkuun, talvisodan ihmeen synty, puna-armeijan toimet, kohtalonhetket ja syyt ylivoimaisen hyökkääjän kaatumiseen.

Kävijät kuulevat ja näkevät myös veteraanien ja aikalaisten kertomuksia. Näyttely päättyy kuviin, jotka kertovat, millaisiin oloihin siviilit joutuivat palaamaan sodan jälkeen ja mikä oli sodan hinta suomalaisille.

Vaihtuvassa näyttelyssä on esillä sotapropagandaa ja sodanaikaista tiedottamista. Näyttelyyn kuuluva filmi on myös uutta tuotantoa, 10 minuuttia kestävän filmiesityksen on käsikirjoittanut Pekka Lehtosaari. Esillä on myös aseita ja uutuutena Suomussalmen taisteluissa mukana ollut panssarivaunu.

Antti Hyvärinen
Kainuun Sanomat, 22. huhtikuuta 2014

© Raatteen Portti, 2002–2004
© Karelian Institute for the Development of Education, 2002–2004
© Heninen.net, 2002–2021