HENINEN.NETRAATTEEN PORTTIEnglishРусскийUuttaHankeMuistopantheonTutkimusretkiMediaJoukkoviestiLinkkejäVieraskirjaSotatapahtumatKuviaDokumentitSota ja kohtalotMuisto ja lakiMuseoiden yhteistoimintaMatkailu
Uusi historian museo Petroskoihin

Petroskoin uusi historian museo sisältää talvisodan aikaisia uniikkeja esineitä. Helmikuun alussa 2017 avautuva museo ei ole vain sodankulun ja sotamateriaalin esittelypaikka, vaan sen näyttelyt kertovat niin sotilaiden kuin siviilien elämästä sodan aikana. Esillä on yli 50 esinettä pistooleista ja sotakypäristä taskukampoihin ja lusikkoihin. On esillä runsaasti valokuvia, kirjeitä ja muita dokumentteja.

Historian museo ei ole suuri ja sijaitsee kaupungin laidalla, mutta siitä huolimatta jokainen halukas voi helposti päästä sinne.

— Petroskoin kaupunginhallitus antoi vuokralle meille tilat, historian museon perustaja ja Venäjän upseerit -kansalaisjärjestön Karjalan osaston johtaja Valeri Taborov kertoo.

— Olemme jo saaneet paljon soittoja kouluista. Jo helmikuusta asti kutsumme koululaisia museoon, hän sanoo.

Historian museo sai alkunsa Taborovin kiinnostuksesta hänen isoisänsä kohtaloon.

— Isoisäni lähti sodalle heti äitini syntymän jälkeen. Hän kirjoitti säännöllisesti kirjeitä isoäidilleni rintamasta, mutta sitten emme tietäneet mitään hänen kohtalostaan.

Taborov luki isoisänsä kirjeitä ja sai selville hänen kohtalonsa.

Museon osoite on Rigatšininkatu 20A.

Julia Veselova
Karjalan Sanomat, 1. helmikuuta 2017

© Raatteen Portti, 2002–2004
© Karelian Institute for the Development of Education, 2002–2004
© Heninen.net, 2002–2021